Ziua Cosarului


Ziua cosarului in Romania, Busteni, 25 mai 2013

In acest an sarbatoarea breslei cosarilor, constructorilor de cosuri de fum si seminee, organizata cu sprijinul autoriitatilor locale, partenerilor media si a sponsorilor, va avea loc in orasul Busteni, in perioada 24-26 mai 2013. Manifestarile, la care vor participa membrii asociatiei, reprezentantii presei de specialitate precum si invitati speciali din strainatate – in persoana d-lui John Pilger, presedinte al Chimney Safety Institute of America si a d-nei Diane DeLury Pilger, presedinte al National Chimney Sweep Guild din Statele Unite, al domnului maestru cosar Andreas Gärtner din Germania, si al domnului Robert Kin, maestru cosar din Ungaria – vor cuprinde un program bogat, constand in prezentari de scule, echipamente si tehnologii pentru activitatile de coserit, competitii profesionale si sportive, decernari de premii si diplome precum si vizitarea unor obiective turistice.

afis_cosar2

Infiintata de catre de un grup de specialisti in anul 2007, Asociatia Hornarilor, Constructorilor de Cosuri de fum si Seminee – ASFOCH, membra a Federatiei Europene a Maestrilor Cosari – ESCHFOE, are ca obiectiv principal dezvoltarea tehnicilor de proiectare, executie, exploatare, intretinere si reparare a cosurilor de fum, instalatiilor de ventilare, sobelor si semineelor, prin utilizarea unor solutii tehnice si metode avansate, in vederea asigurarii functionarii instalatiilor respective in siguranta si in conditii de eficienta energetica maxima, concomitent cu protejarea mediului si a naturii. Ridicarea continua a nivelului de pregatire profesionala a membrilor, un alt obiectiv important, se realizeaza prin participarea la cursuri de nivel european, organizate prin Scoala Nationala de Cosari Profesionisti – SNCP, care fiinteaza in cadrul asociatiei.

Sursa:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.605035986174377.1073741830.518673058144004&type=1


 

1 Comment on "Ziua Cosarului"

  1. Dupa aparitia stirilor referitoare la cosari si la metode de curatare a cosurilor de fum, am primit multe mesaje de la cosarii traditionali care ne invitau sa … „mai puneti mana pe o carte de coserit !”, „…cum e posibil sa cureti un cos de jos in sus …”, „… hai sa fim seriosi, curatati cu calculatorul ?”, „… chestia cu inspectia video e afacerea lui Prigoana …”, etc.
    Pe aceasta cale doresc sa-i invit pe cosarii traditionali, sa adere la structurile ASFOCH, sa participe la cursuri teoretice si practice, sa uite de bila si periuta legate la capatul unei sfori si sa se doteze cu scule profesionale. Astfel vor gasi singuri raspunsuri la intrebarile de mai sus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*