Semineu tip centrala


Ultimii 5 ani din România au fost martorii apariţiei trendului şemineelor în rândul posesorilor de casă (semineu). Funcţionalitatea îmbinată cu design-ul atractiv conving tot mai mulţi oameni să aleagă un şemineu ca soluţie termică complementară sau chiar unică pentru casa lor.

Puţini cunosc însă opţiunile pe care le au la dispoziţie atunci când se gândesc să construiască un şemineu.  Mai presus de aspectul exterior trebuie desigur înţelese modalităţile prin care acesta încălzeşte spaţiul în care este instalat, şi nu numai. Un semineu poate încălzi mult mai mult decât camera şi spaţiul din imediata apropiere a focarului. De exemplu, pentru modelele de seminee care funcţionează pe lemn, avem două variante de distribuire a căldurii: reţea de tubulatură izolată sau radiatoare (calorifere).

Cea mai des aleasa variantă este reprezentată de distribuirea prin tubulatură izolată, aceasta fiind varianta preferată de cei care au deja un sistem de încălzire instalat, folosindu-se de acesta când şemineul este inactiv.

A doua opţiune care creşte însă în popularitate pe zi ce trece se află în forma distribuirii căldurii prin calorifere care au ca sursă şemineul. Randamentul termic creşte vertiginos prin această metodă de încălzire, daca este conectată suplimentar la un puffer care stochează o cantitate între 500 şi 1000 de litri de apă. Aceasta este încălzită şi circulată prin radiatoare după ce focul din şemineu s-a stins. În plus, există posibilitatea racordării la şemineu a sistemului de încălzire în pardoseală şi chiar se poate obţine apă menajeră caldă.

Există o soluţie de încălzire centrală prin şemineu pentru nevoile fiecăruia. Specialiştii de la Şeminee Sibiu îţi pot oferi consultanţă gratuită în funcţie de nevoile şi dorinţele tale şi de asemenea pun la dispoziţie o gamă largă de produse în vederea construirii şemineului tău, printre care se găsiti: focare, termofocare, sobe, bioşeminee, cosuri de fum şi alte tipuri de seminee cu preturi.


Dacă ţii la şemineul tău şi vrei garanţie de-o viaţă,

atunci vii la Şeminee Sibiu!


Be the first to comment on "Semineu tip centrala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*