Panouri decorative


Daca esti in cautare de o solutie buna si eficienta de a-ti placa fatada casei cu elemente din caramida aparenta sau piatra naturala, atunci cred ca ar trebui sa vezi produsele promovate de cei de la CasaSiDesign.ro.

Folosind cele mai noi utilaje de fabricatie si tehnologii canadiene, bazate pe o combinatie revolutionara de minerale, aditivi speciali si armatura pe baza de zirconiu, panourile decorative va ofera aspectul, culoarea si textura care imita perfect materialele naturale cum ar fi piatra si caramida. Aceste panouri sunt bazate pe un nou concept de placare a peretilor care implica rapiditate si usurinta in montaj, totul la un pret decent si accesibil.

Proprietarii de constructii din intreaga lume au inceput sa foloseasca din ce in ce mai des panourile decorative pentru placarea peretilor datorita usurintei cu care se monteaza si mai ales pentru faptul ca aceste panouri au o rezistenta foarte buna la foc, iar proprietatile lor ThermoReflexive le dau capacitatea de a respinge frigul si  temperaturile ridicate generate de razele UV.

Panouri decorative disponibile pentru piata din Romania:

– panouri decorative caramida – 1140 x 690 x 25mm, S = 0,78 mp;

– panouri decorative piatra nisipoasa – 1115 x 755 x 25mm, S = 0,84 mp;

– panouri decorative ardezie – 1155 x 762 x 27mm, S = 0,84 mp;

– panouri decorative riverstone  – 1130 x 775 x 27mm, S = 0,87 mp

 De ce sa alegi panouri decorative?

De la an la an, atunci cand se efectueaza lucrari de amenajari interioare si exterioare, piatra naturala si caramida sunt din ce in ce mai cautate ca o solutie de finisaj. Acest lucru se datoreaza in primul rand datorita aspectului atractiv si mai ales pentru ca beneficiarii pot crea in acest fel o atmosfera placuta si relaxanta in locuinta lor.

Cu toate acestea, nu fiecare persoana isi poate permite un finisaj din piatra naturala sau caramida bruta, deoarece costurile materialelor si manopera dificila pot fi destul de costisitoare si anevoioase. Alternativa pentru aceasta situatie o reprezinta panourile decorative care imita piatra naturala si caramida. Tehnologiile moderne utilizate in fabricarea lor permit crearea unor panouri rezistente si fiabile care practic nu difera cu nimic de caramida obisnuita.

Avantajele panourilor decorative

  • Instalare si montaj simplu, fara a avea nevoie de personal calificat pentru realizarea placarii;
  • Placile decorative pot fi comandate direct personalizate in culoarea dorita, sau se pot monta in forma bruta pe perete urmand a fi colorate personalizat in functie de dorinta fiecarui beneficiar in parte;
  • Acoperirea micilor imperfectiuni de planeitate ale peretilor (maxim 2cm de abateri);
  • Versatilitate de intrebuintare: placarea fatadelor exterioare, placarea peretilor interiori, placarea stalpilor de gard, placarea aleilor pietonale, placarea soclurilor, placarea stalpilor de gard, placarea semineelor, placarea cosurilor de fum, amenajarea barurilor si a pub-urilor, amenajarea pivnitelor si a beciurilor;
  • Posibilitatea inlocuirii panourilor individuale in cazul unor daune accidentale, fara a afecta intreaga estetica a peretelui;
  • Asigurarea unei izolatii termice si fonice suplimentare,
  • Protectie impotriva intemperiilor si a razelor UV;
  • Rezistenta la Foc Clasa A1;
  • Rezistenta la corozivitate;
  • Rezistenta la inghet.

Panouri decorative din caramida

Caramida a fost dintotdeauna unul din cele mai preferate materiale de constructii, de aceea panourile decorative din caramida pentru pereti reprezinta o optiune excelenta pentru a evidentia o casa, atat in mediul urban cat si in cel rural, acestea putand fi folosite atat pentru amenajarea unei case cat si pentru placarea peretilor unui pub sau chiar a unui restaurant cu tendinte rustice.

In ziua de azi, producatorii de panouri decorative isi propun in primul rand sa creeze produse cat mai realiste, simple si usor de montat. La fel de importanta este si greutatea produsului final care trebuie sa fie cat mai usor pentru o manipulare cat mai usoara la montaj. Acest lucru avantajeaza chiar si montajul panourilor direct pe pereti din gipscarton.

Quote: “Exista o multime de optiuni pentru utilizarea panourilor decorative din caramida, astfel incat crearea unui interior exclusivist va fi o etapa interesantă și deloc dificila de realizat.”

Pana recent, piata materialelor de constructii putea oferi ca materiale de decor ce sa imite caramida, doar tapetul, insa suprafata acestuia plana nu oferea efectul si design-ul dorit de beneficiari, acestia dorind ceva cu textura 3D, care sa imite cat mai bine caramida sau piatra naturala. Producatorii moderni au extins in mod semnificativ gama de materiale din acest segment al panourilor de caramida si piatra aparenta, astfel incat posibilitatea oamenilor de a-si decora peretii in acest fel a devenit din ce in ce mai simpla si accesibila

Sfaturi de folosire a panourilor decorative

 Optiunea de finisare a peretilor cu placi decorative din caramida se poate implementa in casele in care doriti sa aveti un ambient in stil rustic si de preferinta ar fi ca decorarea sa fie realizata doar pe cate un perete al camerei, pe culori deschise si calde. Atunci cand decorati toti peretii cu panouri din piatra sau caramida, interiorul amenajat va crea atmosfera unui castel vechi, situatie care poate exercita o presiune mentala asupra oamenilor care vor fi prezenti in camera.

Daca doriti sa realizati un perete despartitor intr-o casa, atunci puteti folosi direct panourile decorative prinse mecanic, in suruburi, pe profile metalice pentru gipscarton, iar la interiorul peretelui se va umple cu vata pentru o fonoizolatie mai ridicata.

La decorarea peretilor cu panouri decorative se poate folosi si finisajul stralucitor al caramizilor, acest lucru adaugand un accent interesant al camerei, amintindu-va de spatiile interioare ale unui han vechi rustic.

Panourile decorative finisate in culoarea rosu-caramiziu sunt ideale pentru finisarea peretilor unui restaurant sau pub, iar in zonele de locuit sunt preferate cele in culori deschise sau chiar albe.

 Exista o multime de optiuni pentru decorarea interioara si exterioara a peretilor cu ajutorul panourilor decorative din caramida aparenta. Ele depind de zona in care este executata casa, de pozitionarea camerei la interiorul locuintei, de iluminatul natural, de dorintele proprietarului si de capacitatile sale financiare. Si nu uitati…daca panourile vor fi montate corespunzator, peretele rezultat nu va putea fi diferentiat de unul original din caramida naturala.


Be the first to comment on "Panouri decorative"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*