Centrala sau semineu ?

Centrala pe gaz sau semineul pe lemne?

     Incalzirea locuinteieste una dintre grjile principale ale familiei, in special inaintea venirii perioadei reci. Varietatea optiunilor, costurile mari dar si nesiguranta cu privire la alegerea potrivita ridica multe intrebari si de cele mai multe ori fac alegerea mai delicata.

   Pana in anii „90 lucrurile erau simple. Oamenii nu aveau prea multe optiuni din care sa aleaga, motiv pentru care centralele de cartier erau de baza pentru cei de la oras, in timp ce locuitorii de la sate foloseau sobele sau semineele pe lemne.

 Odata cu trecerea timpului, tara a cunoscut o dezvoltare pe multe planuri, iar oamenii au inceput sa constientizeze alegeri ineficiente si sa ia masuri. Asadar, in locul utilizarii la comun a apei calde si incalzirii care duceau la o mare risipa de bani, au ales centrala pe gaz. Pentru cei care locuiau la casa existau intr-adevar solutii multiple – pe langa centrala pe gaz, care a ajuns pe culmile succesului in anii 2000, sobele si semineele performante care incalzeau spatii mult mai mari la costuri mai reduse erau in topul preferintelor.

  Centrala termica este folosita de foarte multi oameni pentru numeroasele ei avantaje. Confortul termic este unul dintre ele, datorita conexiunii directe la gaz, temperatura si presiunea sunt constante. Pe langa faptul ca nu necesita curatare sau intretinerea caldurii cu lemne, aceasta poate fi chiar programata pentru pornire in anumite intervale orare. Nu acelasi lucru se poate spune despre un semineu – necesita o alimentare continua cu lemne, temperatura nu este constanta, iar intretinerea este obligatorie pentru a da randament bun.

&nb sp; Avantajele semineului exista totusi. Daca pentru centrala confortul este caracteristica principala, in cazul semineului ambianta creata si placerea de a sta la gura sobei sunt cele mai importante. Aspectul spatiului in care este amplasat semineul va fi mult imbunatatit, el fiind chiar elementul surpriza in interiorul locuintei, care va intregi livingul plin de musafiri. Costul initial al unui semineu poate fi mai mare decat al unei centrale, insa, in timp intretinerea pe lemne va compensa toata investitia initiala. Datorita independentei de electricitate, semineul functioneaza la parametri normali in cazul unei pene de curent, insa centrala se opreste. Trebuie retinut insa ca si centrala pe gaz si semineul cu legatura la calorifere au capacitate de a incalzi o intreaga locuinta. Centrala ofera randament, in timp ce semineul centrala ofera randament si design.


   PeFoc.ro iti pune la dispozitie o gama variata de seminee pe lemne, pe gaz si

electrice, la cele mai bune preturi din Romania!

Alege eficienta la pachet cu ambianta, alege PeFoc.ro!


Be the first to comment on "Centrala sau semineu ?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*